Perfectplus

Motiveer uw werknemers en vermijd burn-outs

Gemotiveerd personeel is gezonder personeel”, steeds meer bedrijfsleiders beseffen dit. Zo blijkt alvast uit de resultaten van een rondvraag die HR bedrijf Acerta Consult in augustus van 2017 uitvoerde. 

Hoe gemotiveerder uw personeel, hoe minder langdurig ziekteverzuim, burn- & bore-outs of eender welke andere medische klachten. Een goede, motiverende sfeer op de werkvloer is bovendien een productievere werksfeer

Organiseer een bedrijfsfeest

 

Gemotiveerde werknemers hebben minder burn- & bore-outs


Bij een burn-out gaat een werknemer onderdoor aan stress en een te hoge werkdruk. Een bore-out heeft dan weer te maken met een gebrek aan uitdaging en afwisseling op het werk. 

Volgens Acerta gaf een kwart van de 470 ondervraagde ceo’s aan te vrezen voor mogelijk langdurig afwezige werknemers in de komende vijf jaar. Dat is een verdubbeling in vergelijking met een gelijkaardige studie in 2015. Een stijgend bewustzijn is ontegensprekelijk positief, maar belangrijker is wat bedrijfsleiders met deze kennis doen. 

Bedrijfsleiders kunnen allerlei maatregelen nemen om hun personeel inzetbaar en gemotiveerd te houden. Zo kunt u jobrotatie stimuleren, door bijvoorbeeld uw eigen personeel als eerste de kans te geven om te solliciteren voor openstaande vacatures. Daarnaast kunt u bijscholingen aanbieden, flexibele werkregelingen toestaan (denk aan thuiswerken) of loopbaancoaching stimuleren. 

 

Organiseer eens een leuke ‘teamcentive’

Natuurlijk is het niet voor elk bedrijf mogelijk om het personeel een eindeloze flexibiliteit aan te bieden. Een werknemer kan ook niet om de zoveel jaar intern van job blijven wisselen. Er zijn dan ook minder ingrijpende maatregelen mogelijk om de werksfeer en afwisseling te bevorderen. Zo kunt u af en toe een leuk event organiseren om uw team dichter bij elkaar te brengen. 

Bij Perfect+ beseffen we het belang van een goede en motiverende werksfeer al jaren. Sinds 1993 organiseren wij al uw bedrijfsevenementen tot in de kleinste details, gaande van bedrijfsfeesten, tot leuke teambuilding activiteiten of meetings & incentives. Zo geniet u met volle teugen van dit uitje met de collega’s, zonder de rompslomp van de organisatie. 

Breng je werknemers dichter bij elkaar door een team building te organiseren

 

Perfect+ organiseert uw teamcentives of teambuildings

Een teamcentive houdt het midden tussen een teambuilding en een beloning, terwijl een teambuilding draait rond het aanscherpen van het groepsgevoel binnen uw team. 

Bij Perfect+ nemen we alle zorgen uit uw handen door de organisatie van uw bedrijfsevenementen volledig op ons te nemen. We stemmen het evenement volledig af op uw specifieke wensen. Actief of rustig, ludiek of spannend, binnen- of buitenland, voor vier of veertig personen… We hebben voor elk wat wils en u beleeft sowieso een onvergetelijk moment met uw team. 

Denk ook eens aan een leuke teammeeting, een themafeest, familiedag of decoratiefeest (bijvoorbeeld de viering van een jubileum) om de betrokkenheid bij uw personeel te verhogen. Uw menselijk kapitaal is uw belangrijkste kapitaal en verdient de investering vanzelf terug. 

Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte of voorstel.