Perfectplus

Persbericht: Evenementenbureau Perfect+ viert zijn 25ste verjaardag

Evenementenbureau Perfect+ viert zijn 25ste verjaardag

PERSBERICHT. Brugge, 11 september 2018 | Het Brugse evenementenbureau Perfect+ Event Productions DMC heeft zijn 25ste verjaardag gevierd met een feestelijke receptie in een restaurant met uitzicht op het Brugse belfort, nauwelijks 200 meter van zijn kantoren. Deze jubileumviering werd zowel bijgewoond door de pers als door de partners, relaties en medewerkers met wie Perfect+ nauw samenwerkt.

De kwarteeuweling produceert tegenwoordig jaarlijks ongeveer 250 B2B-evenementen en mag inmiddels alle Belgische banken, de grootste consultancybureaus, de belangrijkste farmagroepen, IT- en telecombedrijven, autoconstructeurs en de grote spelers uit de voedingsnijverheid tot zijn klanten rekenen (bv. Coca-Cola, Danone, Lu, P&G), tot zelfs de Europese Commissie (10 x) toe.

Bijna de helft van die evenementen vindt plaats in Brugge, sinds jaar en dag de thuisbasis van Perfect+, maar het bureau is evengoed actief in alle grote kunststeden van het land (Gent, Brussel, Antwerpen, Mechelen, Leuven, ...) en in groene regio's zoals de Leiestreek, Vlaams- en Waals-Brabant, noem maar op. Het buitenland (London, Parijs, ...) is evenmin onbekend terrein.

'In deze veranderende digitale tijden is het bijna ongezien voor een live communication eventbureau om zo lang succesvol een eigen koers te varen. Wij zijn er in ieder geval in geslaagd. Een sleutel tot ons succes is zeker de vroege keuze geweest om behalve professioneel maatwerk en unieke eventcreatie ook concrete producten aan te bieden, zoals instapklare formats en b2b-programma's. We vervulden daarmee een nood die we bij onze klanten hadden bemerkt', blikt Wim Van Besien terug.

'We hebben altijd goed naar de markt geluisterd, en dus creëerde Perfect+ verschillende stadsrally's, detectivespelen, thema-avonden, culinaire activiteiten, speur- en zoektochten, ... uitvoerbaar in verschillende Vlaamse steden en Brussel. In Brugge alleen al lopen vandaag 25 formats en in totaal zelfs 90 in heel België', licht Van Besien verder toe. 

Een andere factor in het succesverhaal is samenwerking. 'Perfect+ werkt nauw samen met stedelijke congresbureaus en is lid van diverse vakverenigingen. Maar ook intern is samenwerking ons stokpaardje. Perfect+ heeft permanent een team van 5 à 6 leden die perfect op elkaar ingespeeld zijn. In ons pand in de Geerwijnstraat is er zowel ruimte voor administratie, productie en stockage als voor vergaderen en brainstormen. We kijken ernaar uit om van daaruit nog vele evenementen uit onze kokers te toveren', sluit Van Besien af. 'Op naar de 30 jaar!'

 

NOOT AAN DE REDACTIE

 • In de bijlage vindt u meer informatie en details over awards, lidmaatschappen en referenties van Perfect+.
 • In de bijlage vindt u een overzicht van Perfect+ in cijfers.
 • In de bijlage vindt u een bio van zaakvoerder Wim Van Besien en het team.
 • Voor meer informatie, interviews of beelden kunt u contact opnemen met: Wim Van Besien via events@perfectplus.be of +32 50 34 76 08

Awards

 • Certificate of Excellence 2016 en 2017
  Perfect+ is het enige Belgische event agency dat dit certificaat op basis van gecontroleerde klantentevredenheid toegekend kreeg met een huidige gemiddelde score van 9,8/10. Het Certificate 2018 is volgens de criteria al binnen.
   
 • Gouden Benelux Event Award en Publieksprijs BEA Event Award
  Als festivalcoördinator in onderaanneming, voor Zandsculptuurfestival Zeebrugge 1997
   
 • Zilveren Benelux Event Award
  The Belgian Night EFORT (3.500 genodigden, Heyzelpaleis 12).
 • Luxury Travel Guide Award: MICE Company of the Year for Brugge, Belgium 2017
Certificate of Excellence

Lidmaatschappen

 • ACC (Association of Communication Companies)
  Vanaf het begin van de uitbreiding met het expertise center events marketing was Perfect+ medestichtend lid van deze sectorale koepelgroep.
 • Meeting in Brugge (tevens bestuurslid)
 • Gent Congres.

Referenties

 • Perfect+ leverde als DMC (Destination Management Company) full incoming services voor o.a. Allianz, Toyota Germany, Reflex ces, Veolia, Merck, Le Roy Merlin en PointP.
 • Perfect+ blikte een tijdlang bedrijfsvideo's in voor o.a. Opel Belgium, General Motors (24), Marelec, IFB (NMBS), of Mortier.
 • De laatste 15 jaar heeft Perfect+ meer dan 4.000 evenementen geproduceerd, o.a. voor vaste klanten Siemens, DHL, Hitachi, ZTE, Telenet en de Europese Commissie.
 • Verder, zie www.perfectplus.be/referenties

Meer informatie

 

Perfect+ Event Productions in cijfers

1993. Op 1 september 1993 zag Perfect+ het levenslicht. Dat is precies 25 jaar geleden.

5+ Zoveel vaste werknemers telt Perfect+ minimum sinds 2007. Naast Wim Van Besien, die alles in goede banen leidt, bestaat ons team vandaag uit John, Nick, Chloé en enkele trouwe hands-on 'losse' medewerkers.

4.000 Sinds 2003 alleen al organiseerde Perfect+ meer dan 4.000 events, en dat voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers, gaande van Siemens, DHL, Hitachi en Telenet tot de Europese Commissie.

8.000 De postcode van Brugge. De hoofdstad van West-Vlaanderen was vanaf de start de uitvalsbasis voor Perfect+ en valt bij zovelen nog steeds in de smaak. In deze charmante stad vol cultuur en historiek organiseerden ze dan ook bijna 2.000 events in de afgelopen 15 jaar alleen al. Ze zijn ook sinds de stichting van Meeting in Brugge een trouw, betrokken lid.

9,8 Dat is de score op tien die prijkt op ons Certificate of Excellence. Gewaardeerd worden door zijn opdrachtgevers is het mooiste wat een event agency als Perfect+ zich kan wensen. De afgelopen twee jaar kregen we dit prestigieuze certificaat uitgereikt. Hiermee is Perfect het enige kantoor dat deze erkenning voor het tweede jaar op rij in ontvangst mocht nemen. De score wordt berekend aan de hand van gecontroleerde klantentevredenheid doorheen een kalenderjaar. We danken iedereen die de tijd en moeite nam om onze samenwerking te evalueren en te appreciëren.

16 en 11 Dat is het aantal jaren dat onze event producers John en Nick respectievelijk al in vaste dienst zijn. We mogen stellen dat dat vrij ongewoon is in deze business.

250 Dat is zowat het gemiddelde aantal events dat Perfect+ produceert per jaar.

400 ...and counting: het aantal keren dat Perfect+ de gereputeerde CityGame, een interactief stadsspel met gps en mobiel internet, al mocht organiseren. Inclusief enkele spin-offs: OutdoorGame, BikeGame, ...

75 ...and also counting: de keren dat de recent gecreëerde EcapeGame (die in elke stad of omgeving gespeeld kan worden) al werd uitgevoerd.

 

Evolutie Perfect+

 

Bio en evolutie Perfect+ 1993-2018

In 1993 stopte Bruggeling Wim Van Besien een lange carrière in het internationale (luxe)toerisme, die hem letterlijk de hele wereld rondbracht naar meer dan 80 landen en waarover hij later het boek 'Toeristenvallen en opstaan' schreef. Deze autodidact startte op zelfstandige basis als event producer, na research over de congres- en meetingindustrie.

 

Aanvankelijk lag de focus op het freelance uitwerken van evenementen voor een ander bureau. In die hoedanigheid tekende Wim mee voor het behalen van diverse BEA's (Benelux Event Awards) en een publieksprijs. Ook was hij de coördinator van de eerste twee pionierversies van het Zandsculptuurfestival Zeebrugge in 1997 en 1998. In die tijd maakte hij onder de naam Perfect+ enkele bedrijfsfilms en video's en werkte hij aan opdrachten in binnen- en buitenland.

Na dat freelancerwerk richtte hij zich op zijn eigen bedrijf Perfect+ Event Productions en ontwikkelde hij alleen nog rechtstreeks voor bedrijven oplossingsgerichte, originele concepten. Oorspronkelijk had het bureau vooral faam betreffende relatiemarketing en een cultuurminded profiel. Jaarlijks steeg de omzet en vooral de brutowinst, evenals het personeel (5/6 vaste medewerkers).

 

Om minder afhankelijk te zijn van gewonnen of verloren pitches begon Perfect+ al vlug exclusieve, instapklare formats voor teambuildings en incentives te creëren. Deze zijn zeer flexibel wat betreft plaats, duur en aantal deelnemers en altijd personaliseerbaar. Voorbeelden: de CityGame, de EscapeGame, de BikeGame. Ook werden gegidste culinaire wandelingen een specialiteit door de samenwerking met Q-Rius dat zelfs enkel jaren werd overgenomen. Kortom, succesproducten die gemakkelijk vermarkt konden worden. Daardoor geraakte echter de core business, zijnde creatie op maat van bedrijfsevenementen, wat ondergesneeuwd. Dat leidde tot een nieuwe cel die daar duidelijker op focust met de website www.corporate-events.be.

 

Je kunt dus stellen dat Perfect+ actief is op drie terreinen: het produceren van bedrijfsevenementen op maat, flexibele formats voor teambuildings en incentives (waarin ze zowat de officieuze marktleider zijn qua leuke B2B-activiteiten in de stad) en het DMC-luik, d.w.z. creatieve en/of logistieke oplossingen op maat voor incoming business events (vooral in Brugge en Brussel).

 

Perfect Plus Event Productiong

 

Team

Het team van Perfect+ Event Productions bestaat permanent uit minstens 5 of 6 leden. Anno 2018:

 • Wim Van Besien (zaakvoerder)
 • John Verstuyft (executive event producer, 16 jaar dienst)
 • Nick Van Assche (event producer, 11 jaar dienst)
 • Chloé Marteel (event producer, 0,5 jaar dienst)
 • Andy Catteceur (field event coordinator, freelance)